Стефан Марков, Красимир Коцинов, Славка Динева, Антон Рачев – българите, които заведоха последните 4 дела и ги спечелиха. Толкова категорично ги спечелиха, че дори не бе нужно да се явяват в съда.

Добре е да направим равносметка на свършеното до момента:

9 победи в съда срещу странно обоснованите откази на Министерския съвет и Министерството на икономиката и енергетиката да покажат „златните договори“ – странни основания за отказ, защото МС и МИЕ имат функцията за изпълняват законите и волята на народа, а по обосновката им съдим, че правят точно обратното – изпълняват волята на концесионерите.

съдиите, които отсъдиха в полза на народа:

Веселина Женаварова   – 31-ви състав;
Славина Владова            – 37-ми състав;
Мария Николова             – 32-ри състав;
Луиза Христова               – 41-ви състав;
Десислава Корнезова    – 22-ри състав;
Красимира Милачкова – 29-ти състав;

над 800 подадени заявления за достъп до информация – българи от цялата страна, Испания, Великобритания, Австралия, Тайван, САЩ, Канада, ЮАР, Германия, Италия, Австрия, Гърция, Русия, Франция, Холандия и още над 20 държави поискаха Министерският съвет да покаже договорите за добив на злато и над 40 други ценни метала. Само за 4 месеца.

Вижте решенията по последните дела: Стефан Марков, Славка Динева, Антон Рачев, Красимир Коцинов

 

Асарел Медет - покровител или поробител на Панагюрище?

Асарел Медет – покровител или поробител на Панагюрище?

Още факти:

1. Всички находища на ценни метали в България се експлоатират от частни фирми.

2. Някои от тези частни фирми са най-големите спонсори на Минно-геоложкия университет.

3. Преподаватели в Минно-геоложкия университет твърдят, че България не е особено богата на ценни метали и че частните фирми са едва ли не на загуба.

4. Същото твърдят телевизионно-екранни лица като Красен Станчев, Владимир Каролев и други. Те са спонсорирани от фондация „Отворено общество“. Дейността им е координирана с фондация „Америка за България“.

5. „България е особено богата на ценни метали“, твърдят професор Вълко Гергелчев и негови колеги – учени-емпирици от старата генерация, лично изследвали всички находища в продължение на десетилетия.

6. Същите са пенсионирани и не се ползват от парите на „Дънди прешъс металс“ (най-голямата частна фирма, добиваща злато в България), разпределяни от Минно-геоложкия университет.

7. Същите са обвинявани от телевизионно-екранните лица в прокарване интересите на партия „Атака“.

8. Партия „Атака“ не си мръдна пръста да направи нещо истинско по въпроса със златните концесии, освен купчина предизборно говорене.

9. Припомняме, че по занижена оценка на професорите от старото поколение само за 15 години българското общество е загубило над 30 милиарда долара ($ 30 000 000 000) – от 1999-та година насам – само защото находищата са отдадени на частни фирми и печалба за държавата почти липсва.

10. Въпросните находища се обработват от 50-те години на XX век, като на изхода на всяко от тях ежедневно са били взимани проби за проверка състава на рудата, следяли са се стриктно добиваните количества, отчетността е била важна част от целия процес по добива.

11. Днес отчетност липсва напълно. Няма контролни органи на изхода. Не е ясно какви количества руда се добиват. Не е ясно какво е истинското съдържание на злато, сребро и мед в рудата (каквото каже концесионерът). Не е ясно колко от другите скъпи метали добива концесионерът – платина, германий, молибден и още поне 40.

12. Концесиите са на разположение на частните фирми от 1999-та година. Едва 2011-та бива образуван орган, който да ги контролира.

13. На въпроса „къде се помещава този орган, кой работи в него, какво е установил досега“ получихме отговор: „Това са лични данни и не можем да ги разкрием“. Кое са лични данни?

Чл. 18. (1) Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост. … (6) Държавните имоти се стопанисват и управляват в интерес на гражданите и на обществото.

Задавате ли си въпроси?

Това е добре. Защото досега не си задавахме въпроси и нещата стигнаха дотук. Приемахме каквото ни предложат – лъскави опаковки, ласкави обещания. Стига.

 

Ако искаш да участваш в тези безпрецедентни събития, виж тук как: http://zazemiata.com/zlatoto-na-bulgaria/
Ако вече си подал заявление за достъп до информация и искаш да обжалваш отказа, пиши ни на info@zazemiata.com

Събитието: https://www.facebook.com/events/430280900439184
По темата: http://www.eurochicago.com/2014/03/sam-sreshtu-darzhavata/
В bg-mamma: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=770445.0

Коментари във Facebook

коментара