За трети път тази година заедно постигаме решение на съда в защита на народните интереси, а не на частните.

Делото спечели Роман Кендеров – човекът, който пръв сам се изправи срещу държавната администрация след поредица от откази за разкриване на концесионните договори.

След примера на Роман, 800 българи (до този момент) също поискаха правителството да извади на светло пълните текстове на договорите за златните концесии на България. Припомняме, че по занижена оценка дотук българското общество е загубило над 30 милиарда долара ($ 30 000 000 000) от 1999-та година насам, поради това, че не държавата а частни фирми стопанисват металните находища. Оценката е на професорите геолози Детелин Дачев и Вълко Гергелчев, и техни колеги.

Според щателни геоложки изследвания, правени в течение на последните над 50 години, и сателитни снимки, през България минават едни от най-значимите златни и сребърни „жили“ в света. Българската земя е и най-богатата на ценния германий: допреди 25 години държавата ни е добивала над 70% от германия в света. Не е само германият – значителни количества платина, паладий, галий и още десетки скъпи метали се съдържат в рудата.

Защо държавната администрация въпреки ясните закони отказва на стотиците българи и крие договорите в защита на частния интерес?

Съдия Славина Владова от Административен съд София-град за втори път постанови, че концесионерите нямат право да крият договорите. А българското правителство няма право да ги защитава. Така реши съдът.

Концесиите за златодобив

Концесиите за златодобив

Общественият интерес е по-важен от тайните на концесионера.

В 14-дневен срок ще разберем дали Министерски съвет ще продължи да защитава интересите на концесионерите и ще обжалва пред по-горна инстанция решението на съда…

Ако искаш да участваш в тези безпрецедентни събития, виж тук как: http://zazemiata.com/zlatoto-na-bulgaria/

Събитието: https://www.facebook.com/events/430280900439184
По темата: http://www.eurochicago.com/2014/03/sam-sreshtu-darzhavata/
В bg-mamma: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=770445.0

Коментари във Facebook

коментара